Jump to content


Photo

volume knob crackle on pioneer sk 300


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 wildknees

wildknees
  • Members
  • 72 posts
  • Locationpacific northwest

Posted 26 September 2010 - 10:54 PM

hey on this box i have, the knob has the issue where it crackles as you adjust up and down.
am assuming the standard cleaning is in order, however if one taps on the top of the box, that will also cause the volume pot to crackle.....wonder if that just bringing the dirty pot into play or if that is indicative of a bad volume pot.
thanks guys.

#2 baddboybill

baddboybill
  • Boomus Fidelis
  • 10,658 posts
  • LocationIn the middle of nowhere!!

Posted 26 September 2010 - 11:02 PM

Your best bet is to take it apart to easily get to the pot and clean with deoxit spray ;-) For the best results of course, taking the pot apart to fully clean :-D

#3 mellymelsr

mellymelsr
  • Members
  • 2,113 posts
  • LocationNorthern Cali

Posted 27 September 2010 - 06:07 PM

Your best bet is to take it apart to easily get to the pot and clean with deoxit spray ;-) For the best results of course, taking the pot apart to fully clean :-D


:agree: ...good luck with your repair.

#4 wildknees

wildknees
  • Members
  • 72 posts
  • Locationpacific northwest

Posted 27 September 2010 - 10:53 PM

whats weird about taking these things apart is, after removing all obvious screws, something inside still hangs on for dear life.
:annoyed:

#5 teamstress

teamstress
  • Members
  • 281 posts
  • Locationchicopee, ma, usa

Posted 09 October 2010 - 05:50 PM

My sk 350 has a hidden screw behind the tape door. I had to take the door off to get to it. Maybe the 300 is similar?

#6 The Box of Boom

The Box of Boom
  • Members
  • 333 posts
  • LocationSydney/Australia/Earth

Posted 18 December 2011 - 05:03 AM

My sk 350 has a hidden screw behind the tape door. I had to take the door off to get to it. Maybe the 300 is similar?


Hi there
I am new to this forum :) Sorry to bring up an old thread but I have been trying to get my sk-350 apart for ages. Thanks for the tip about the screw in the tape deck. Does anyone know how to get the tape door off please (without damaging)
Thanks

#7 teamstress

teamstress
  • Members
  • 281 posts
  • Locationchicopee, ma, usa

Posted 18 December 2011 - 12:41 PM

My sk 350 has a hidden screw behind the tape door. I had to take the door off to get to it. Maybe the 300 is similar?


Hi there
I am new to this forum :) Sorry to bring up an old thread but I have been trying to get my sk-350 apart for ages. Thanks for the tip about the screw in the tape deck. Does anyone know how to get the tape door off please (without damaging)
Thanks


There are two tabs,one on either side, that you push in with your fingers to allow the door to come off. One on the right is towards the top, the left one is close to the bottom of the door. Just work slowly and don't force anything. Old plastic is very brittle.

#8 The Box of Boom

The Box of Boom
  • Members
  • 333 posts
  • LocationSydney/Australia/Earth

Posted 01 January 2012 - 02:18 AM

thanks for the advice ... she is apart

now my next step is to try and fix my line in ... it is not playing clearly. Something needs cleaning ... any tips ?

#9 The Box of Boom

The Box of Boom
  • Members
  • 333 posts
  • LocationSydney/Australia/Earth

Posted 18 January 2012 - 04:33 AM

Hi there ... for my sk-350 I can't seem to see any place to get the speaker grills out so I can re-spray ... Is this possible ?

#10 The Box of Boom

The Box of Boom
  • Members
  • 333 posts
  • LocationSydney/Australia/Earth

Posted 22 January 2012 - 03:50 AM

As well as the above question ... I also have the following problem

The SK-350 has an aux in. To put it in this mode you have to turn it to FM/aux ... when you plug the red white RCA in the FM dissapears. When I am playing an ipod the sound is not coming through properly (fuzzy and weak). I then put a small amount of downward pressure on the switch which selects TAPE/FM(aux)/AM ... it then comes through crystal clear. I tried spraying it with deoxit ... but still no fixy.

Any tips please ? !

#11 The Box of Boom

The Box of Boom
  • Members
  • 333 posts
  • LocationSydney/Australia/Earth

Posted 15 February 2012 - 05:38 AM

anyone have any ideas :hmmm: ?