Jump to content



Photo

hitachi

head

  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 stripe

stripe
  • Members
  • 4 posts
  • Locationsalford manchester uk

Posted 21 December 2018 - 04:03 PM

can anybody please tell where i can get a record and replay head for a hitachi 9100e mine wont record or any ideas why it wont record it does everthing else excellently much thanks for any help (ps im new to the group so hope this is in the right place) dave



#2 MyOhMy

MyOhMy
  • Members (SA)
  • 2,516 posts
  • LocationSleaford, Lincolnshire, UK.

Posted 21 December 2018 - 04:54 PM

Hello and welcome to the forum, if you were to tell us a little about yourself and where you are located on this planet it may help you find conveniently located BB parts you require.  :yes:   Are you sure the heads are the problem?



#3 stripe

stripe
  • Members
  • 4 posts
  • Locationsalford manchester uk

Posted 22 December 2018 - 10:23 AM

oh sorry im new to this, im from salford manchester uk , i bought my hitachi on ebay with the cassette not working had a look at the belts they were snapped and rapped around the motor after cleaning it and changed the belts it all worked great until i tried to record from the radio and there was nothing also tried speaking into the mic still nothing so i just presumed it was the head a already taped tape plays fine.any advice or help would be most appreciate .thank you so much 

dave



#4 T-STER

T-STER
  • Members (SA)
  • 2,155 posts
  • LocationUK

Posted 22 December 2018 - 01:38 PM

Hi Dave, I had this, funnily enough with a Hitachi to. It ended up being nothing more than a dirty record bar.

 

Try this, put a blank tape in (or lift the record tab with a finger) and press rec and stop at least 20 times then try recording again, I'm guessing you get something. This will then confirm the record bar needs a thorough clean.



#5 stripe

stripe
  • Members
  • 4 posts
  • Locationsalford manchester uk

Posted 22 December 2018 - 03:09 PM

hi t-ster

i,ll try it thank you.



hi t-ster

i tried it but no joy thanks anyway

dave



#6 Superduper

Superduper
  • Boomus Fidelis
  • 6,846 posts
  • LocationSomewhere over the rainbow, USA

Posted 23 December 2018 - 05:34 PM

A little something for you to think about...

All boomboxes run a 2-head system. And one of them is an erase head. The other one handles play AND record.

#7 stripe

stripe
  • Members
  • 4 posts
  • Locationsalford manchester uk

Posted 26 January 2019 - 12:22 PM

fixed it,it was just a small spring missing on the left hand side of the tape mech.i bought another with the same problem so now got 2 9100e both work brill.

thanks for the help and suggestions.

stripe



#8 MyOhMy

MyOhMy
  • Members (SA)
  • 2,516 posts
  • LocationSleaford, Lincolnshire, UK.

Posted 26 January 2019 - 02:13 PM

For the record...............................I have a bit of a beater TRK-9100 with all parts available, some areas of the outside are somewhat rough so it remains a donor.