Jump to content


Photo

MX 920 power button


  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 Van Presence

Van Presence
  • Members
  • 294 posts
  • LocationParnassus, NZ

Posted 10 October 2017 - 12:22 AM

Can the power on/off buttons be fixed? Got 2 but neither work, just on all the time.
Cheers

#2 baddboybill

baddboybill
  • Boomus Fidelis
  • 10,592 posts
  • LocationIn the middle of nowhere!!

Posted 10 October 2017 - 12:17 PM

Sounds to me like the sleep mode is activated by cassette belts being bad and deck stuck in play mode.

#3 blu_fuz

blu_fuz
  • Moderators
  • 10,007 posts
  • LocationWI

Posted 10 October 2017 - 12:18 PM

Are you sure the cassette deck isn't stuck in play mode or the heads stuck engaged? That would cause the power to stay on too.



#4 Van Presence

Van Presence
  • Members
  • 294 posts
  • LocationParnassus, NZ

Posted 10 October 2017 - 03:20 PM

Are you sure the cassette deck isn't stuck in play mode or the heads stuck engaged? That would cause the power to stay on too.

  

Sounds to me like the sleep mode is activated by cassette belts being bad and deck stuck in play mode.


Ah I see. Hadn't thought or knew of sleep mode. Yes the decks are both stuck on playing. Heads not up. Getting deck out was my next mission. Hopefully do later tonight and see if can get it stopped to see if it works then. Cheers

#5 Van Presence

Van Presence
  • Members
  • 294 posts
  • LocationParnassus, NZ

Posted 12 October 2017 - 05:02 AM

Yes that was the issue. Moved wheel round till heard click out, power button works. Awesome
Just got to remember not to push play now till can decipher how to do belts. And where to get and which belts?

#6 davebush

davebush
  • Members
  • 302 posts
  • LocationSunny Blackpool. UK

Posted 12 October 2017 - 07:23 AM

good result



#7 Rimmer36

Rimmer36
  • Members
  • 2,153 posts

Posted 12 October 2017 - 10:04 AM

Great stuff, love the sanyo 920, the best looking radio on the planet



#8 T-STER

T-STER
  • Members
  • 1,291 posts
  • LocationUK

Posted 12 October 2017 - 12:04 PM

Yes that was the issue. Moved wheel round till heard click out, power button works. Awesome
Just got to remember not to push play now till can decipher how to do belts. And where to get and which belts?

 

Belts arent too bad on this one (are they Docs  :lol: ) it just involves the chassis out and working in the limited space  with some dental tools or similar, this removes the need for too much deconstruction.

 

Great stuff, love the sanyo 920, the best looking radio on the planet

 

Agreed  :w00t:



#9 Rimmer36

Rimmer36
  • Members
  • 2,153 posts

Posted 12 October 2017 - 12:17 PM

 

Yes that was the issue. Moved wheel round till heard click out, power button works. Awesome
Just got to remember not to push play now till can decipher how to do belts. And where to get and which belts?

 

Belts arent too bad on this one (are they Docs  :lol: ) it just involves the chassis out and working in the limited space  with some dental tools or similar, this removes the need for too much deconstruction.

 

Great stuff, love the sanyo 920, the best looking radio on the planet

 

Agreed  :w00t:

 

could i tempt you in a trade for yours tre lol



#10 T-STER

T-STER
  • Members
  • 1,291 posts
  • LocationUK

Posted 12 October 2017 - 12:34 PM

You know what, i have been listening to my new Irn Mnky tape on it this evening, i bloody love this thing. It's the prettiest box ever and has a fantastic deck. Since i got it very few days pass that i don't use it, the DJ Tech edges it out as an outdoor box because i refuse to take this outside but thats it, for everything else its my go to. Plus it came from a cool dude, i'll never part with it :)

 

Yours is awesome tho Rahrah, its the Japanese one to so pretty exotic   :thumbsup:

 

Attached File  20171012_192655.jpg   139.13K   2 downloads



#11 Rimmer36

Rimmer36
  • Members
  • 2,153 posts

Posted 12 October 2017 - 12:40 PM

I would have been disapointed to hear any different from you my friend, the only main issue with mine is the loudness is dead but the bass and treble work, such a strange issue, the music search is also dead but i don't really care about that, i guess thats why im looking for another lad, beutiful box though, better looking than any woman lol, yours looks very clean also bro :-)



#12 T-STER

T-STER
  • Members
  • 1,291 posts
  • LocationUK

Posted 12 October 2017 - 01:01 PM

Yeah they do look so good. Mine should be clean i was in danger of polishing it into oblivion. Reminds me of my Dad with his new Sierra in the 80s, he loved it so much he never stopped washing and polishing it lol 



#13 Rimmer36

Rimmer36
  • Members
  • 2,153 posts

Posted 12 October 2017 - 01:14 PM

Had one years ago tre and sold it cheap, i mean cheap lol such a fool, all in the name of computers lad, don't polish her to much mate, i have seen them with knackered chrome and they look dreadful like that, which is such a shame :thumbsup:



#14 T-STER

T-STER
  • Members
  • 1,291 posts
  • LocationUK

Posted 12 October 2017 - 01:15 PM

Yeah i have got over my polishing habit now lol.



#15 Rimmer36

Rimmer36
  • Members
  • 2,153 posts

Posted 12 October 2017 - 01:21 PM

Yeah i have got over my polishing habit now lol.

lolx2 :-)



#16 blu_fuz

blu_fuz
  • Moderators
  • 10,007 posts
  • LocationWI

Posted 12 October 2017 - 03:42 PM

Excellent.



#17 Van Presence

Van Presence
  • Members
  • 294 posts
  • LocationParnassus, NZ

Posted 12 October 2017 - 05:28 PM

I got it back together last night. Contact cleaned all bits and pieces. Volume still bit scratchy so have to get into it again. The ALC switch makes weird loud clicking noises when moved?
Little bit ruff around edges but I'm happy. Had the deck out but didn't attempt to get into it without having right belts first. Easy enough getting to it again now I know how. 😁
Attached File  IMG_20171012_232020.jpg   88.47K   0 downloads