Jump to content



Photo

try to find someone that can help me repair my sharp 777 (US Francais)


  • This topic is locked This topic is locked
11 replies to this topic

#1 pimpkie

pimpkie
  • Members
  • 27 posts
  • Locationfrance

Posted 20 July 2017 - 09:13 AM

hi everyone... i'm new here so sorry if i disturb you .. i 'm looking for anyboby that can help me to fix my 777, i'm french and recently i bought a 777 on ebay for 300 €.
the radio had some issues but it worked barely good ( left end speakers don't work, potties issues balance, main volume and not the same volume on bass speakers) though i wanna get it a new life so i decided to open it to get the knobs clean and such.but on the knob parts,when i tried to dismantled the knob board and tried to open the potties to clean 'em one by one, the main volume section had 3 of the 4 locks that broke so it couldn't be closed correctly and when i tried it, i had no sound until i pushed the volume to the max or else i had scratch noise so i think i have to change the whole knob... but i dunno such person that can advize me to help me find those parts that i need ... and now my 777 has the parts scattered because i didn't put the screws and pieces back to normal ... i need more parts but i can can exlain that later ... just tell me if someone want, to help me to restore my boombox ( a japanese seller on ebay brought me here - geoff johnson is his name)... especially if the guys you know are french.... thanks a lot!!!! 
 
Salut tout le monde ... Je suis nouveau ici, désolé si je vous dérange. Je cherche quelqu'un qui pourrais m'aider à réparer mon 777, je suis français et récemment, j'ai acheté un 777 sur ebay pour 300 €.
La radio a eu des problèmes, mais ça marchait a peu près correctement (l haut-parleur a l’extrême gauche ne fonctionne pas, les potards :balance, le volume principal déconnent et je n'avais pas le même volume sur les haut-parleurs de bass), j'ai décidé de l'ouvrir pour nettoyer Les potards et autres. Mais lorsque j'ai essayé de démonter le tableau de pottards et j'ai essayé d'ouvrir les pottards pour les nettoyer les un par un, la section du volume principal avait 3 des 4 serrures qui se sont cassées, j ai essaye malgré tout de fermer correctement et quand je l'ai essayé, je n'avais aucun son jusqu'à ce que j'aie poussé le volume au maximum, sinon j'ai eu un bruit de scratches dans les enceintes, donc je pense qu'il faut changer le bouton en entier ... mais je ne connais personne qui pourrai m'aider à trouver les pièces dont j'ai besoin ... et maintenant mon 777 a les pièces dispersées parce que je n'ai pas mis les vis et les pièces à la normale ... j'ai besoin de plus de pièces, mais je peux decrire cela plus tard ... Dites-moi simplement si quelqu'un voudrais bien m'aider à restaurer mon boombox (un vendeur japonais sur ebay m'a amené ici - geoff johnson est son nom) ... en particulier Si les gars que vous connaissez sont français ... merci beaucoup !!!!

 



#2 goodman

goodman
  • Members (SA)
  • 1,876 posts
  • LocationBulgaria

Posted 20 July 2017 - 09:32 AM

This SHARP 777 is one of the most famous models.
There are many people who have repaired and fixed such boombox.

Please, show photos and explain what are the problems.



#3 pimpkie

pimpkie
  • Members
  • 27 posts
  • Locationfrance

Posted 20 July 2017 - 11:46 AM

This SHARP 777 is one of the most famous models.
There are many people who have repaired and fixed such boombox.

Please, show photos and explain what are the problems.

thanks to you i can explain my problem

 

so ....

 

i miss some parts

as you can see ... i don't have the grills, there is one entire tape door missing, speaking of witch the tape barely works but not that good at least the tapes don't get eat when you push the play button...also i have one speaker (end left) and maybe one bass speaker too... as for the potties i had issues on serveral knobs like main volume, balance so the sound had a lot of scratching noise when squeezing knobs from left to right ... and finally the radio mode didn't recieved that well but i don't care about it...voila that 's pretty much what sort of problem my radio have.... so i dismantle the knobs section to clean the potties but the main volume knob had 3 of the 4 locks broken so i couldn't close the main volume potties anymore... ever since then i had had to put this knob to the max or else i get no sound of all ... 

fun fact i thought that both of my bass speakers doesn't work that well but it worked good as i cleaned up the potties then only one bass speaker worked ...i guess it's beacause of the main volume knob with the locks broken... thanks for listening many thanks



thanks to you i can explain my problem

 

so ....

 

i miss some parts

as you can see ... i don't have the grills, there is one entire tape door missing, speaking of witch the tape barely works but not that good at least the tapes don't get eat when you push the play button...also i have one speaker (end left) and maybe one bass speaker too... as for the potties i had issues on serveral knobs like main volume, balance so the sound had a lot of scratching noise when squeezing knobs from left to right ... and finally the radio mode didn't recieved that well but i don't care about it...voila that 's pretty much what sort of problem my radio have.... so i dismantle the knobs section to clean the potties but the main volume knob had 3 of the 4 locks broken so i couldn't close the main volume potties anymore... ever since then i had had to put this knob to the max or else i get no sound of all ... 

fun fact i thought that both of my bass speakers doesn't work that well but it worked good as i cleaned up the potties then only one bass speaker worked ...i guess it's beacause of the main volume knob with the locks broken... thanks for listening many thanks

 

Attached Files



#4 pimpkie

pimpkie
  • Members
  • 27 posts
  • Locationfrance

Posted 20 July 2017 - 12:46 PM

also i did a video of my radio before i put my hands on it ... i dunno if that will help but you never know thanks if anyone could help me !!!!!

 

here 's the link:

 



#5 Superduper

Superduper
  • Boomus Fidelis
  • 6,867 posts
  • LocationSomewhere over the rainbow, USA

Posted 20 July 2017 - 02:44 PM

The time to ask for help and advice was before you took it apart.  You should've been able to do a satisfactory job cleaning the controls without disassembling them.  Now that the locks are broken off, which I often tell folks that these controls can only be disassembled once before metal fatigue sets in and YES, they WILL break off.

 

At this time, your best bet is to clamp the housing together and then use some thick tin lead (like those on larger capacitors) and then solder the lead to the housing in an attempt to hold it together.  99% of original controls are no longer available so extreme care needs to be taken and really disassembled only as a last resort.  It's not something for routine maintenance.



#6 pimpkie

pimpkie
  • Members
  • 27 posts
  • Locationfrance

Posted 20 July 2017 - 05:01 PM

The time to ask for help and advice was before you took it apart.  You should've been able to do a satisfactory job cleaning the controls without disassembling them.  Now that the locks are broken off, which I often tell folks that these controls can only be disassembled once before metal fatigue sets in and YES, they WILL break off.

 

At this time, your best bet is to clamp the housing together and then use some thick tin lead (like those on larger capacitors) and then solder the lead to the housing in an attempt to hold it together.  99% of original controls are no longer available so extreme care needs to be taken and really disassembled only as a last resort.  It's not something for routine maintenance.

ow ok ...damn i messed up good i guess ... if i buy another knob circuit board in loose just to change the main volume housing it could work again ...because olny the main volume locks are broken all the others were shut tight ... i had some difficulties to open them but they didn't seem to be opened before not like the one i broke ...but i don't get it , some of the knobs , when opened, had some grease and a copper circle, some doesn't so is it normal ? or someone before already dove his hands on it before me?

also there's two thin metal pieces inside the knobs for most of the pods when i was cleaning some of the blades went off because of black holder ripped away so i had to glue em to set em steady ... i guess that 's not normal or too fragile to handle if we don't have the skills,? maybe but i ll do anything to get it work ... trust me

 

thank you so much i appreciate!!!!merci  

Attached Files



#7 Funkateer38

Funkateer38
  • Members (SA)
  • 87 posts

Posted 21 July 2017 - 07:15 AM

Salut Camarade,

 

Il y a actuellement sur Ebay un SHARP 777 pour pièces.

Et Alexander qui a de nombreuses pièces recherchées.

 

Hi Comrade,
 
There is currently on ebay a sharp 777 for parts
 

http://www.ebay.fr/i...119.m1438.l2649

http://sharp.etov.ua/search?query=777



#8 pimpkie

pimpkie
  • Members
  • 27 posts
  • Locationfrance

Posted 21 July 2017 - 10:00 AM

Salut Camarade,

 

Il y a actuellement sur Ebay un SHARP 777 pour pièces.

Et Alexander qui a de nombreuses pièces recherchées.

 

Hi Comrade,
 
There is currently on ebay a sharp 777 for parts
 

http://www.ebay.fr/i...119.m1438.l2649

http://sharp.etov.ua/search?query=777

YES many thanks for the advice!!!!! merci beaucoup pour l info funkateer38



#9 nikonfoo

nikonfoo
  • Members (SA)
  • 406 posts

Posted 22 July 2017 - 09:16 AM

hi welcome pimpkie

 

I have talked with pimpkle and he has asked for parts but i think he needs more help

I could of easy just sold to him but felt he was in need of more help

I have all the parts he needs but told him to come here for advice as the parts alone may not help

we have exchanged over 40 mails but I dont think he can do this on his own

I have the pods that work 

I am hoping someone closer could do the repair for him

Also all my parts are Japanese 909 so he says he only needs one mid speaker

but as mine are black dust covers he needs to buy 2 same the tape door 1 its also different

again my grills only have one logo

I have introduced him here please try to help him

I also want to help but it all became to much and really was going to cost him too much

Hope we can help him out 



#10 pimpkie

pimpkie
  • Members
  • 27 posts
  • Locationfrance

Posted 23 July 2017 - 03:05 AM

hi welcome pimpkie

 

I have talked with pimpkle and he has asked for parts but i think he needs more help

I could of easy just sold to him but felt he was in need of more help

I have all the parts he needs but told him to come here for advice as the parts alone may not help

we have exchanged over 40 mails but I dont think he can do this on his own

I have the pods that work 

I am hoping someone closer could do the repair for him

Also all my parts are Japanese 909 so he says he only needs one mid speaker

but as mine are black dust covers he needs to buy 2 same the tape door 1 its also different

again my grills only have one logo

I have introduced him here please try to help him

I also want to help but it all became to much and really was going to cost him too much

Hope we can help him out 

ow ..thank you so much you guys are great i' didn't notice that so much people would try to help me... thank you every one and nikonfoo especially you're the one who fisrt did the best he could you help me!!!! so respect.there's also a french dude "stevenrob" who help me a lot he gave me some advice and the scematics ... alors merci a toi l'ami tu as assuré du tonnerre merci mon salow ^^!!!!!!!!

once again sorry i'm just a rookie on this boombox thing and the gf 777 is such a wonderful piece i have other boombox : gf 555, toshiba rt 200s, hitachi 3d70 and a jvc rv b 90. but to me, gf 777 is the best.I know i shouldn't have to try fix by myself, i should had ask for advices here first, but i won't give up!!!! with all the support you guys gave me i'll give him a new life!!!! 

 

and if all fails i could try to buy this whole parts to switch with the one i have !!! i ll be probably better for me, and for the speakers, grills, k7 front door i ll see if nikonfoo or anyone else would like sell me those parts .... once again thanks to all of you!!! have a nice day 

Attached Files



#11 pimpkie

pimpkie
  • Members
  • 27 posts
  • Locationfrance

Posted 29 July 2017 - 06:22 AM

The time to ask for help and advice was before you took it apart.  You should've been able to do a satisfactory job cleaning the controls without disassembling them.  Now that the locks are broken off, which I often tell folks that these controls can only be disassembled once before metal fatigue sets in and YES, they WILL break off.

 

At this time, your best bet is to clamp the housing together and then use some thick tin lead (like those on larger capacitors) and then solder the lead to the housing in an attempt to hold it together.  99% of original controls are no longer available so extreme care needs to be taken and really disassembled only as a last resort.  It's not something for routine maintenance.

hi superduper...you told me that i could easily do a good cleaning without dismantle the pods part... i had another 777 on its way so i wanna know how to proceed the cleaning the way you would have done it.... i have some contact spray cans to do that so .....many thanks 



#12 pimpkie

pimpkie
  • Members
  • 27 posts
  • Locationfrance

Posted 08 August 2017 - 03:02 PM

hi everyone ..i finally fix my potties and everything is fine except one thing 

 

i notice that olny one of my two bass speaker works ( L)

so the ® one doesn't work at all ...i also notice that when i plug the R bass speakers on the L one ... the R speaker works so the issue doesn't come from the speakers... i figure that the bass works when this wires (2 purple 1 blue and 1 grey) are plugged... so i changed the wires but the problem is still the same ...i don't know where this issue come from  (capacitor ? knob? or some thing else) i really need your help so please can somebody tells me how to proceed to fix this?

 

thank you very much so far you guys!!!!!

 

Bonjour tout le monde .. j'ai finalement réparer mes potards et tout va bien sauf une chose

Je remarque que l'un de mes deux haut-parleurs fonctionne ( L)
Donc, le ® ne fonctionne pas du tout ... Je remarque également que lorsque je branche les haut-parleurs R sur le L ... le haut-parleur R fonctionne donc le problème ne provient  pas des haut-parleurs ... J'ai remarqué aussi que la basse fonctionne lorsque ces fils (2 violets 1 bleu et 1 gris) sont branchés ... alors j'ai changé ces fils mais toujours le même problème Je n'sais pas d'ou cela peut provenir ...? Bouton potards condos? Ou quelque chose d'autre), j'ai vraiment besoin de votre aide, donc quelqu'un pourrait me dire comment procéder?

merci a tous !!!!!!!!!!

Attached Files