Jump to content


Photo

Crown CSC 850L Tape Head and Record Problems


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Trommelmops

Trommelmops
  • Members
  • 2 posts

Posted 20 April 2017 - 06:29 AM

Hello dear Members,

 

i'm new here in this special forum and i'll try to explain what my problems are:

 

First im from germany and my new old passion comes out and now im a proud new owner of 2 models from crown.

 

The 850l and the 950. Both in a good condition. But my little problem is the following:

 

I've renewed all the belts in the 850 and cleaned up the tape and all parts who are switching and moving an so on.

 

Now the tape is good and smooth working. But let me say that i've changed the original tape head and instead an original i've

 

assembled a different one from an old but good sharp wq tape. Now it looks different to the original but it works properly.

 

But only when the tape is playing. When i will recording the following ocured: Both VA-Meter are good workin and very similar

 

i mean the balance. This looks very good. When the tape is recording and when i now hear the recorded song or whatever

 

i can hear only the right side. The left side is very very quiet. When you take an original cassette both sides are good to hear.

 

But the left side is a bit quiter. Think the tweeter is a bit quieter than the right side. This is a main prob too.

 

But not what let me take my rest hair from my head. So maybee here is someone of you with similar probs or with 

 

some ideas for solve this prob. For help ive been very thankfull. With kind regards from Neuruppin, Brandenburg, Germany :)

 

 

Attached Files



#2 hopey

hopey
  • Members
  • 93 posts
  • LocationMelb AU

Posted 20 April 2017 - 08:06 AM

Might be record bar. These can be sprayed with contact cleaner failing that they can be rebuilt.

#3 stevenrob

stevenrob
  • Members
  • 105 posts
  • LocationFrance, North

Posted 20 April 2017 - 02:50 PM

Hello, you must put KF F2 or Kontact 60 in all pots and the switch record play. 



#4 Trommelmops

Trommelmops
  • Members
  • 2 posts

Posted 21 April 2017 - 02:06 AM

Cool, i've done that mean contact spray to all potis and switches. The record bar,  ok before the crown was in progress this was a problem.

 

Both VA-Meters have only hit to the end with a maximum and a very very depp sound :) and this ocured only when i switch to "tape" on the top.

 

i'll try to contact the record bar again. maybee ive forgot something. I'll let u know what happend :)

 

THX for your time and help. Will take some photos......

 

best regards from Trommelmops   :-)