Jump to content



Photo

JVC RC-828 play issue


  • This topic is locked This topic is locked
4 replies to this topic

#1 stevenrob

stevenrob
  • Members (SA)
  • 276 posts
  • LocationFrance, North

Posted 12 November 2016 - 10:08 AM

Hello everybody.

 

I'm not lucky with JVC biphonic boombox. I bought RC-838 : no sound on left chanel :bang:. Today I have received the RC-828 but... 

RW and FW works but not play and I don't know why (belts seem to be ok). Somenone has an idea ?

 

Best regards

Attached Files



#2 Superduper

Superduper
  • Boomus Fidelis
  • 6,867 posts
  • LocationSomewhere over the rainbow, USA

Posted 12 November 2016 - 11:29 AM

#1, the 828 with dead channel probably needs slider board rebuilt. Does the channel work in expand/biphonic mode?

#2, check the play switch. You can tell which microswitch by observing which leaf is actuated when play key is depressed.

#3 stevenrob

stevenrob
  • Members (SA)
  • 276 posts
  • LocationFrance, North

Posted 12 November 2016 - 02:19 PM

Hello, :-)

for my 838, no sound on left chanel with biphonic too.

 

I will see for the microswitch



#4 baddboybill

baddboybill
  • Boomus Fidelis
  • 10,991 posts
  • LocationHudson Florida

Posted 12 November 2016 - 09:00 PM

Hello everybody.

I'm not lucky with JVC biphonic boombox. I bought RC-838 : no sound on left chanel :bang:. Today I have received the RC-828 but...
RW and FW works but not play and I don't know why (belts seem to be ok). Somenone has an idea ?

Full restoration on deck most likely needed. Belts may seem ok but still might be slipping. Also all tires and pinch roller most likely need cleaning or replacement.

Best regards



#5 stevenrob

stevenrob
  • Members (SA)
  • 276 posts
  • LocationFrance, North

Posted 13 November 2016 - 02:32 PM

The solution of the problem : missing tire ! 

Attached Files

  • Attached File  1.jpg   247.01K   3 downloads