Jump to content


Photo

Conion C100 power button problem


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 frontside5

frontside5
  • Members
  • 152 posts
  • LocationCanadian West Coast

Posted 17 April 2015 - 10:14 PM

I need some help with a strange issue.

 

Power always on regardless of button position.  Pressing a button usually closes a circuit but here the circuit is always closed.  Button moves perfectly and clicks nicely at each end of the motion.  LED beside it is always-on but I'm not sure if it ever goes off - this is my only Conion.

 

Is it possible the switch contact broke off and is stuck closing the loop?

Or is the switch only for batteries - I've just tested on AC power so far.

 

Thx



#2 oldskool69

oldskool69
  • Moderators
  • 6,711 posts
  • Location'Bama!!! Deep In Da' Heart O' Dixie

Posted 17 April 2015 - 10:24 PM

Sounds like you hit it with the contact being stuck or broke so that it remains in the closed position regardless of switch position. :hmmm:



#3 Superduper

Superduper
  • Boomus Fidelis
  • 6,169 posts
  • LocationSomewhere over the rainbow, USA

Posted 17 April 2015 - 10:46 PM

Also make sure deck is not stuck in play position. Because a deck stuck in play mode will keep machine powered on.

#4 oldskool69

oldskool69
  • Moderators
  • 6,711 posts
  • Location'Bama!!! Deep In Da' Heart O' Dixie

Posted 17 April 2015 - 11:01 PM

Also make sure deck is not stuck in play position. Because a deck stuck in play mode will keep machine powered on.

Good catch.  Forgot about that one. :yes:



#5 blu_fuz

blu_fuz
  • Moderators
  • 10,099 posts
  • LocationWI

Posted 18 April 2015 - 06:05 AM

Also make sure deck is not stuck in play position. Because a deck stuck in play mode will keep machine powered on.



This is exactly the problem. My first C100 was the same way.

#6 DSMing91

DSMing91
  • Members
  • 32 posts
  • LocationLI, NY

Posted 22 April 2015 - 07:57 AM

Any luck? Mine is stuck in play, and it was mentioned to me the only way to get the tape unstuck was to open the radio up. I migt try this over the weekend. 



#7 frontside5

frontside5
  • Members
  • 152 posts
  • LocationCanadian West Coast

Posted 22 April 2015 - 03:09 PM

Thank you for all the replies!  I'm going to try to look at it tonight.  Working out of town for a while also so its been real slow going for me on this.



#8 Vintage Man

Vintage Man
  • Members
  • 398 posts
  • LocationOSHAWA ONTARIO CANADA

Posted 19 June 2015 - 10:55 PM

Yes. Most likely the power leaf switch from the deck. been in a few of these now and that's us ally the case.