Jump to content



Photo

Kaboom Power Issue , solved ..


  • This topic is locked This topic is locked
3 replies to this topic

#1 stynger007

stynger007
  • Members (SA)
  • 174 posts
  • LocationThe Great White North Canada

Posted 15 September 2013 - 04:32 PM

 Hi everyone , picked up an JVC RV-DP-100 Kaboom box on a local classiified site for $10 .. came with remote, strap , pouch for remote and power cord.

 

 Problem : Unit would sit in standby mode, when pressing the power button , it would power on for 3 seconds then shut itself off.

 

 After some research , even tried resoldering circuit board connections , freshening the joints. Didn`t work , same problem.

 

 Removed the top carriage that houses the cd player and 2 other boards , one , the middle one , contained the IC`s ..

 

 Attached File  IMG_20130915_153518.jpg   122.59K   42 downloads

 

 Removing all ribbon cables, found corrosion on several tabs ...Attached File  IMG_20130915_152941.jpg   55.4K   42 downloadsAttached File  IMG_20130915_153121.jpg   65.18K   43 downloads

 

 Proceeded to clean the tabs with a utility knife blade ...Attached File  IMG_20130915_153127.jpg   70.53K   40 downloadsAttached File  IMG_20130915_152952.jpg   76.84K   38 downloads

 

 Here is where the  cables were plugged in , cleaned these as well..

 

Attached File  IMG_20130915_153603.jpg   119.38K   37 downloadsAttached File  IMG_20130915_153606.jpg   126.05K   38 downloads

 

 Carefully reassembled the unit , and no power issues at all.

 

 The cd player works, the cassette needed a belt and a slight azimuth adjustment .. The new  owner of this $10 Kaboom, is very hap-pay! :-)

 

 Attached File  rv1.jpg   58.13K   41 downloads

 

 Just figured would put it out there in case someone else ran into these types of problems on their kabooms...

 

 Have a great night everyone! ;-)



#2 Jboogie2384

Jboogie2384
  • Members (SA)
  • 1,267 posts
  • LocationQueens, New York

Posted 10 December 2013 - 07:33 PM

I have the iPod version with a power issue. Might have to try this out. Won't turn on at all. I'll tear into it after the holidays. Thanks for the info.

#3 dragonballz

dragonballz
  • Members
  • 1 posts

Posted 28 April 2018 - 06:59 PM

Thanks for these pics.

 

 

I am the original owner of one of these. My problem was that it would not power on with either the AC cable or with D batteries. I took off the back cover and jiggled some stuff around. It powered on. More specifically, when I apply some firm pressure onto the DC connector, the speakers pop then it powers off. I will completely dissemble the boombox to get a better look at the board. I'll take a look at the ribbon cable pins too.

 

I have never used the DC connector as I do not have one.

 

PS: what the heck is with XXVII, ยง 3, Part 2, of subset "D"



#4 JVC Floyd

JVC Floyd
  • Boomus Fidelis
  • 6,552 posts

Posted 28 April 2018 - 07:12 PM

My guess would be either bad cold or broken shoulder joints where the socket goes in the board.